lusse bullar





mamma,tilda,kalle och jag bakade lusse bullar


RECEPT:


margarin eller smör         175g

mjölk                              5dl

jäst                                 50g

salt                                 ½tsk

socker                             1½-2dl

finstött saffran                  1g

ägg                                  1st

russin                               1-1½dl

vetemjöl                           ca 1½liter


PENSLING:

ägg


Smällt matfettet i en kastrull och häll i mjölken.Låt blandningen bli ljummen(ca+37 grader).Lös upp jästen i lite av degspadet,salt,socker,saffran, eventuelt ägg och russin.Rör ner så mycket mjölatt degengår lätt att arbeta och släpperdegbunkens kanter.Strö över lite mjöl,lägg på en bak duk och låt degen jösa på dragfri plats ca 30 min.Arbeta degen några minuter i bunkenoch ta sedan upp den på mjölat bakbord.Knåda den smidigt.Baka ut den till lussekatter,längder,,kransar eller stora julkakor.garnera eventuelt med russin.Lägg bröden på bakplåtspapper eller smorda plåtar.Jäs dem,övertäcka,till knappt dubbelt storlek, ca 30 minuter.Pensla bröden väl med upp vispat ägg.Grädda lussekatterna i mitten av ugnen i 225-250 grader i 5-10 minuter.Grädda längder och stora julkakor i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 15-20 minuter.Låt bröden svalna under bakduk.

(LYCKA TILL MVH KKAJSA♥)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0