tjena bloggen

tja bloggen jag har precis kommit hem ifrån issa.Vi har
gjort julkort till the family om någon vill ha lite tips på
pyssel så kommer det här nere.Imorgon blir det en tråkig
dag i skolan med både **** och **** dom blir tokiga
om jag skriver deras namn i bloggen, har redan gjort det
och då blev dom tokiga. men issa undrar hur vår pepparkaks-
burk ser ut och så sa hon att jag skulle lägga ut en bild på
den så här kommer den och tipsen.

Servetthållar-tomte


 

Du behöver:
1 mjölkkartong
Röd och vit plakatfärg
Bomull
Filt
Lim

Markera med ett vågrätt streck runt mjölkkartongen. På en av sidorna ritar du formen av en luva. Klipp upp kartongen efter strecken.

Måla ansiktet vitt och resten av kartongen röd. Man kan behöva måla mer än en gång. Gränsen mellan det röda och vita behöver inte var så noga eftersom skägget täcker sedan.

Lägg kartongdelen som bildar luva mot den röda filten och klipp ut 2 luvor. Limma dem på fram och baksida. Sätt lim längs luvans nederkant och vid toppen och fäst bomull.

Rita tomtens ansikte och limma fast bomull som skägg. 

Stoppa i servetter.


Alternativ: Klä kartongen med röd filt i stället för att måla. 
Limma fast en bit papper som ansikte.



Servettängel

Till den här ängeln behöver du

- en servett i tre lager, vit eller ljust motiv
- bomull
- aluminiumfolie
- nål och tråd
- penna att rita ansikte med

Börja med att dela upp servetten i tre delar - varje lager för sig. Lägg en bomullstuss mitt på en av de vita delarna. Dra ihop servetten som på bilden till höger.

Ta sedan servettlagret med motiv. Vik till en triangel och sätt på som en sjalett på huvudet. Håll om "halsen" på ängeln.

Ta sedan det sista lagret och vecka ihop det på längden så att det blir som en smal remsa. Knyt denna remsa om halsen på ängeln. Veckla ut vingarna. Se bild till höger.

Limma på bomull till hår. Gör en gloria genom att tvinna ihop aluminiumfolie till en smal sträng. Limma fast på huvudet. Rita ansikte på ängeln.

Sy till sist fast en tråd i ängelns huvud så att hon kan hänga.




Knäckklubbor



Blanda 1 dl grädde, 1 dl strösocker och 1 dl sirap i en mikrosäker skål med höga kanter. Rör om och kör på full effekt i micron i 8-10 min (prova dig fram. Ta lite på en sked och lägg i frysen 1 minut. Stelnar det är det klart).

Häll knäcken i småbrödsformar (lite större än vanliga knäckformar). När de stelnat något sticker du i pinnarna. Pinnar gör du enklast genom att klippa grillspett (finns att köpa i de flesta affärer) i lagom långa bitar.

Låt knäcken stelna i kylskåp. Sedan kan du äta och känna dig lite nostalgisk en stund :)



Hjärtkorg

Utgå från en bit kartong i A5 format. Vik kartongen på mitten två gånger. Lägg pappret så att du har en vikning åt höger och en neråt. Rita ett halvt hjärta enligt bilden:

Rita också en flik längs den nedre vikningen. Rita ev ett mönster mitt i hjärtat så som jag gjort en stjärna på bilden ovan.

Klipp ut. Vik fliken ett par gånger fram och tillbaka i hjärtats linje. Öppna sedan hjärtat och vik fliken inåt, så att den hamnar i hjärtat. Gör likadant på andra sidan.

Limma fast en bit glanspapper på insidan så att det syns genom hålet på framsidan.

Klipp en smal remsa till handtag och limma fast.


Flätade hjärtan av tapet

Gör de gamla klassiska julhjärtana i ny stil!

Jag använde mig av tapeter när jag gjorde hjärtana på bilden. Naturligtvis kan man ha vilket papper man vill, men just tapeten gjorde att de kändes lite lyxigare. Dessutom är det ganska lätt att arbeta i eftersom det inte blir så skrynkligt. Billigt blir det också. En rulle räcker till många hjärtan och har man tur kan man få restbitar i en målarbutik.

Börja med att göra en mall till dina hjärtan.

Rita upp en kvadrat på ett papper. Rita sedan en halv cirkel vid ena sidan. Klipp ut mallen. Se bilden:




Vik tapeten på mitten. Lägg mallen längs en kant. Rita av och klipp ut. Klipp upp remsor som utgår från vikningen. Du skall klippa lika långt upp som bredden på hjärthalvan.

Det spelar ingen roll hur många remsor man delar upp hjärtat i, men ju fler desto pilligare :o) De behöver inte heller vara lika breda men om man vill att de skall vara det så är det bara att mäta.

Klipp ett halvt hjärta till i en annan färg.

Lägg hjärthalvorna över varandra så att det bildas ett hjärta. Fläta sedan ihop remsorna genom att ömsom trä dem igenom och ömsom trä dem om varandra.

Klipp en hanke och limma fast.

Mina hjärtan dekorerade jag sedan med silverpenna och små hjärtan fastsatta med öljetter.
 


MIN PEPPARKAKSBURK!



ses i morgon<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0